• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Третата в света ледена пързалка на топло море ще откриват в Кранево
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ледена пързалка

  За обработката на леда е закупена “ролба” на стойност над 200 000 евро

  Министър Николина Ангелкова ще открие закрита ледена пързалка с олимпийски размери на брега на Черно море. Тя е третата такава в света след тези в Сочи, на която се проведоха последните олимпийски игри, и в Дубай.

  Тържествената церемония започва в 19 ч. на 15 юли – събота, т.г. в комплекс “Терма ЕКО” в Кранево.

  На уникалната за България и Европа придобивка вече тренират състезатели от различни страни. Част от него е и зала за художествени тренировки. За обработката на леда е закупена “ролба” на стойност над 200 000 евро. Тя е предпочетена заради работата й на ток, което е възможно най-щадящо за околната среда и природата. Топлият въздух, който се отделя при работата на климатичната система на пързалката се използва за подгряване на открития и закрит басейни с олимпийски размери, които са част от спортния комплекс. Той включва още включва терени за игра на различни спортове, както и специализиран фитнес-център, и отделение за рехабилитация на спортисти и гости. Част от 5-звездния хотел, на чиято територия е уникалното спортно съоръжение е обзаведена и оборудвана за деца. Специално за подрастващите ще бъде осигурен на място и лекарски екип с 24-часов режим на работа.

  Инвестицията е на стойност над 50 млн. евро, а инвеститорът преди дни дари асфалтов път на стойност 400 000 евро на община Балчик. Туристическо-спортният комплекс осигурява трудова заетост на десетки българи.

  Собствениците обещават време с достъп до ледената пързалка да имат освен състезатели и гости на 5-звездния им хотел, и варненци, и добричлии. При наличие на интерес те биха могли да осигуряват и транспорт до пързалката. Амбицията им е туристическо-спортният комплекс да бъде полезен за обществото, като се превърне в място за отдих и спорт за представители на всички възрасти.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg