• Варна
  6°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 3m/s SSE
  Съдят 41-годишен за опит за убийство
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

  Нанесъл 5 удара с нож по тялото на жертвата

  С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд е предаден 41-годишният Атанас Л., направил опит да убие мъж, като деянието останало недовършено по независещи от волята на подсъдимия причини – престъпление по член 115, във връзка с член 18, ал. 1 от НК.

  Пострадалият – Станимир Ст., и съжителката му стопанисвали кафе-аперитив „Мишел“ в Дългопол. Между Станимир и предишния стопанин на заведението имало спор за неуредени финансови отношения. Предходният наемател на кафе-аперитива имал претенции, че сегашният му дължи 2000 лева за направените подобрения в обекта.

  На 14 юни 2014 г. около 22 часа в кафенето пристигнали петима пийнали мъже, сред които и подсъдимият Атанас Л. Започнала разправия със Станимир, като петимата му отправяли заплахи за саморазправа и се опитвали да го издърпат пред бара. Посетителка в заведението подала сигнал и поискала съдействие от полицията. Тогава мъжете напуснали с джипа на един от компанията. Върнали се отново след полунощ.

  За да избегне повторен инцидент пред клиентите си, Станимир Ст. излязъл навън. Приближил до петимата мъже, които започнали да го бият. Подсъдимият Атанас Л. извадил сгъваем нож и нанесъл 5 удара по тялото на жертвата. Свидетел се опитал да помогне на намушкания, но получил от Атанас удар с ножа в областта на лявото рамо. След саморазправата подсъдимият укрил ножа.

  Съдебномедицинската експертиза, назначена по делото, е категорична, че ако не било предприето хирургическо лечение, развитието на перитонит, причинен от прободното нараняване в коремната област на Станимир, би довело до смъртен резултат.

  Предстои делото срещу Атанас Л. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg