Немски туристки убити в Хургада, Египет

Нападателят е задържан, разследват се мотивите му

Мъж е намушкал шест души на плажа на хотелски комплекс. Известно е, че двама от тях са починали, а четирима са ранени. Първоначално информацията за националността им беше противоречива.

Първоначално ставаше дума за две жени с двойно гражданство - руско и украинско, а след това за германки. Местни медии пишат, че сред ранените има сърби и поляк или чех, но информацията не е официално потвърдена.

Нападателят е задържан, разследват се мотивите му. Ясно е, че е стигнал до частния плаж с плуване.

Днес германското външно министерство потвърди информацията за гибелта на две германски гражданки при вчерашното нападение срещу туристи в египетския курорт Хургада, съобщиха Франс прес и ТАСС.

"Вече със сигурност знаем, че две германски туристки бяха убити при нападението в Хургада. В този труден момент изразяваме дълбоки съболезнования на роднините и близките им", заяви говорителка на министерството в комюнике. Тя добави, че според информациите, с които Берлин разполага, става дума за умишлено нападение срещу чуждестранни туристи.

Египетските власти от своя страна досега не са предоставили окончателна информация за мотивите на нападателя, който беше арестуван.