• Варна
  17°
  тъмни облаци
  Влажност: 25%
  Вятър: 7m/s NW
  Тръгват проверки по плажовете на Северното Черноморие
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Angelkova-nova-tv

  „Предстоят много проверки на Северното Черноморие. Започваме от „Златни пясъци” и продължаваме нагоре в посока Добрич”. Това заяви в предаването „Здравей, България” министърът на туризма Николина Ангелкова.

  „На плажовете проверяваме дали има 50% свободна зона, дали заведенията на територията на плажа отговарят на схемата, има ли медицински пунктове, почистено ли е, спасителите”, поясни Ангелкова.

  Министърът потвърди, че е направена проверка на сигнала за мазут на плажа на Синеморец и действително са установени петна по плажа, изхвърлени от морето от старо замърсяване извън териториалните води на България.

  „Веднага сме дали предписание на концесионера да сложи табела, че плажът към момента е замърсен и незабавно да го почисти”, заяви Николина Ангелкова.

  Попитана за шума от дискотеките, Ангелкова заяви, че българското Черноморие не е „Слънчев бряг”.

  „Нашето Черноморие предлага разнообразни видове почивки. Важно е да има обособени места, за да предлагаме това, което се търси ”, заяви Ангелкова и добави, че в Русия миналата година страната ни е класирана на 1 място като семейна дестинация за почивка.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg