• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  “На нея с обич! Емил Димитров” – една специална любов
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  9 (1)

  Спектакълът, вдъхновен от живота на певеца, гледайте на 22 юли, 21:00 ч, в Летния театър

  Живеем в бързооборотни времена, в които звездички се раждат и умират още преди да сме си направили труда да им запомним имената, а техните хитове владеят класациите не повече от един сезон. Няма българин, обаче, който да не може да запее “Моя страна, моя България”. Тази песен, написана в далечната 1970 г. веднага става неофициален химн на всички българи, а нейният изпълнител Емил Димитров затвърждава статута си на мега звезда у нас.

  Вероятно малко от вас знаят, че Емил е звезда и извън пределите на Желязната завеса, а дръзкият му стил впечатлява западната публика.

  Животът на Емил Димитров е изпълнен с възходи и падения, с големи успехи и лични трагедии, за увереност и съмнения. За тях разказва спектакълът „На нея с обич! Емил Димитров“. Историята на артиста, готов да жертва всичко заради публиката – най-големият наркотик и най-сладката болка, е разказана елегантно и с финес, напълно подходящи за аристократа на българската поп музика. На сцената се редуват картини, описващи най-важните моменти в живота на Емил и песни, които просто не можеш да не запееш. Животът на Емил – разказан чрез неговата музика.

  В ролята на поп иконата влиза актьорът Даниел Цочев. Самият той голям почитател на Емил Димитров. Даниел умишлено бяга от физическата прилика с героя си. От такива трикове тук няма нужда. Още с първата песен, която запява, става ясно, че той е Емил и че разказва история, в която вярва. Елегантното партньорство на Антония Малинова – загадъчната Тя, прекрасната музика на живо с оркестър…. и мащабните мултимедийни платна създават толкова наситени емоции, че носните кърпички са задължителни. Режисьор на спектакъла е Снежина Петрова, която само преди дни спечели наградата “Артист на Европа”. Тя знае прекрасно, как да разкаже и най-скандалната история елегантно и без намек за неуважение.

  Стилната сценография на Свила Величков допълва усещането за епохата без да натрапва себе си.

  Автор на текста и продуцент на спектакъла е Нели Бенова – най-искреният и отдаден разказвач, който можете да срещнете.

  Защо да гледате “На нея с обич! Емил Димитров”? – защото сте чували много истории за Емил, но тази е истинската, защото нищо не знаете за него, защото обичате хубавата музика, защото е спектакъл за една специална любов, защото сте чувствителни към болката и радостта, защото е лято и хубавото предстои на 22 юли на сцената на Летен театър – Варна.

  Автор: Кремена Николова

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg