Генерал Попов бе гост на тържествата за 30-годишнината от обявяването на Свежен за архитектурно-исторически резерват

Животът

23-07-2017, 14:44

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сред официалните гости бе и посланикът на Кралство Дания негово превъзходителство Кристиан Кьонигсфелд

Народният представител генерал  Константин Попов спази уговорката си от предизборната обиколка  из област Пловдив и дойде на тържеството в село Свежен. На емоционална среща с жителите на селото, преди парламентарните избори, той обеща да  се върне пак тук и да бъде гост на честванията за годишнината от обявяване на селото за  архитектурно-исторически резерват.
Народният представител  бе придружен от областния ръководител на ЖГЕРБ-Пловдив област и зам.-областен управител Евелина Апостолова. Сред официалните гости бе и посланикът на Кралство Дания негово превъзходителство Кристиан Кьонигсфелд.
В читалище „Груд Георгиев - 1868“  по повод годишнината присъстващите имаха възможност да  присъстват на серия прояви, посветени на историята и културно-историческото наследство на района. Гостите изслушаха лекцията на  траколога и преподавател професор Валерия Фол: “Раннотракийски светилища в района на община Брезово и село Свежен“, след което разгледаха фотоизложбата“Тракийските светилища в района на село Свежен“ на Олег Константинов.
„Всички тези светилища са ценен исторически извор, който трябва да запазим за идните поколения, коментира генерал Попов. Ако бъдат добре разработени  и се вложат средства, те могат да станат и интересна  дестинация за  културно-исторически туризъм, каза още народният представител.