• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  След трето класиране: Над 300 са свободните места във варненските гимназии
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

  Най-много непопълнени бройки са във Варненската търговска гимназия-24, вижте кои са останалите

  Над 300 са местата в гимназии и средни училища във Варна, останали незаети след третото класиране за прием след 7 клас. Това става ясно от справка със сайта на Регионалното управление по образование. Различни са сроковете, които школата дават за попълване на свободните позиции, предаде Moreto.net.

  Макар и единични места има в някои от профилираните гимназии в града. Една от свободните позиции е в паралелка „Чужди езици-ФЕи-АЕ-БЕЛ-И“ в Четвърта езикова гимназия. В Пета езикова гимназия има две свободни места. Едното е в паралелка с интензивно изучаване на английски език и немски като втори чужд език, а другото е в паралелка с интензивно изучаване на френски език. В Руското училище също има едно място и то е в паралелка с интензивно изучаване на английски език и руски като втори чужд език.

  В Хуманитарната гимназия свободните позиции са шест. По една има в паралелките „Хуманитарни науки-БЕЛ-НЕи“, „Обществени науки-Г-НЕи“ и „Изобразително изкуство-АЕи“. Три пък са незаетите места в паралелката Музика с английски език.

  Свободни позиции има още в редица професионални гимназии, а и в средни училища. Най-много непопълнени бройки са във Варненската търговска гимназия-24. В Професионалната гимназия по химични и хранително вкусови технологии има 22 места. От тях 13 са в „Очна оптика-НЕр“. В СУ „Пейо Яворов“ незаетите места са 20, СУ „Любен Каравелов“ -14 места,

  СУ „Елин Пелин“-12 места.

  Професионалната гимназия по дървообработване предлага 15 непопълнени бройки. Част от тях са в специалности, касаещи парковото озеленяване, реставрацията на мебели и дограма, горско и ловно стопанство.

  Свободни позиции има в ред училища в областта.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg