• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варна е меки пясъци и древни забележителности
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  991-ratio-varna-pytevoditel

  Това е най-интересният и космополитен град на брега на Черно море, според авторитетния туристически справочник Lonely Planet

  Варна е меки пясъци и древни забележителности. Така авторитетният туристически справочник Lonely Planet описва третия по големина български град и морска столица на България, съобщава Дарик Варна.

  В описанието на Варна се отбелязва, че това е най-интересният и космополитен град на брега на Черно море. А Комбинацията от пристанищен град, военноморска база и морски курорт е привлекателно място за няколко дни.

  Сайтът за пътешествия изтъква и атракциите на града. Като топзабележителност е посочен Ахеологическият музей. За него се отбелязва, че е най-добрият по рода си в България, а сред експонатите са гривни, огърлици и обеци на 6000 години, за които се смята, че са най-старото обработено злато в света.

  991-ratio-varna-zabelezhitelnostiМорската градина се смята за най-голямата по рода си в Европа. Тя е пълна с разхождащи се семейства и стари дами, плетящи дантели през лятото, отбелязва Lonely Planet, чийто експерти посещават всяка дестинация при описването й.

  991-ratio-varna-zabelezhitelnosti (1)За Катедралата пък пише, че има позлатени кубета и интересни витражи, а за снимки вътре се плащат 5 лева.

  С кратки описания са включени и Римските терми, Етнографския и Военноморския музеи, Зоопарка, църквите Свети Николай, Свети Атанасий и Свети Архангел Михаил, Аквариумът и Планетариумът.

  991-ratio-varna-zabelezhitelnosti (2)Не е пропусната сградата на Община Варна. Извисяващата се многоетажна сграда е забележителност на бруталистичния дизайн на комунизма.

  Варна е идеална база за еднодневни екскурзии до близки морски курорти като Свети Константин и Златни пясъци и очарователния град Балчик, отбелязва още престижният туристически справочник.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg