• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 44%
  Вятър: 3m/s N
  9 акта са съставили за седмица горските
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Североизточно държавно предприятие
  Снимка: Североизточно държавно предприятие

  9 акта и 13 констативни протокола са съставили през изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите област Варна, Добрич, Търговище и Шумен. В периода от 17 до 24 юли са извършени общо 512 проверки, 182 от които са на обекти за добив на дървесина, 230 – на превозни средства, а 100 на физически лица, в това число и любители на лова и риболова.

  При обход на територията на ДЛС „Паламара” са задържани каруца и моторен трион. На нарушителите, отговорни за незаконната сеч на 1,3 куб. м дърва за огрев, са съставени два акта и един констативен протокол по Закона за горите.

  За установените нарушения на територията на ДГС „Върбица” са съставени шест акта и шест констативни протокола. Служителите на стопанството са конфискували 30 кг липов цвят, събрани в гората без необходимото за целта разрешително.

  Горските стражари към ДЛС „Балчик” са съставили акт за нерегламентиран добив на 1,04 кг трюфел.

  При проверките в ДГС „Нови Пазар” са задържани 0,18 куб. м незаконно добити дърва за огрев. За нарушението е съставен констативен протокол.

  В рамките на изминалата седмица служителите на ДГС „Генерал Тошево” са съставили три констативни протокола, а на ДГС „Варна” – един.
  Системните проверки продължават на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства в обхвата на Североизточно държавно предприятие. Засилен остава контролът на местата с висока концентрация на нарушения.

  Във връзка с опасността от възникване на горски пожари СИДП апелира гражданите да бъдат изключително внимателни при боравене с огън, а при съмнение за инцидент да подават сигнал на денонощния телефон 112.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg