Цветанов към БСП: През лятната ваканция си починете, заредете се с повече позитивна енергия

Слагате етикет „Суджук“ за управлението „Борисов“ 3, това значи ли, че вашият е „Купените гласове сред ромските махали“

Искате да сложите етикет „Суджук“ за управлението „Борисов“ 3, но означава ли това, че вашият е „Купените гласове сред ромските махали“. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация от името на групата, предаде Агенция „Фокус“.

„Дадохме шанс и възможност БСП да се поправят и да бъдем позитивни, когато завършваме една сесия, за да можем да очертаем по-добрите си намерения и перспективи за страната ни. Явно може би това, което ще остане като емблема за тези избори и за начина, по който увеличиха парламентарната си група БСП, беше благодарение на разговори на представители, които бяха осъдени и излежават присъдите си в затворите, за да купуват успешно съответните гласове. Уважаеми колеги, виждам, че вече искате да сложите етикет за управлението „Борисов“ 3 - „Суджук“. Означава ли това, че ние трябва да сложим етикет, че увеличаването на вашата парламентарна група след проведените предсрочни избори е благодарение на купените гласове сред ромските махали“, запита Цветанов.

„Вие сте тези, които имате добри практики в тази посока. Когато давате оценка за обществените поръчки, може би визирате това, с което бяхте известни в управлението при Сергей Станишев - с „Батко и братко“, спирането на еврофондовете, липсата на доверие към правителството и самия факт, че това нещо го постигнахте, вие го затвърдихте и с управленския мандат при Орешарски“, каза още в декларацията от името на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"През лятната ваканция си починете, заредете се с повече позитивна енергия", каза още той.

„Признанието, което получи премиерът Борисов през последните години дава възможност да бъде чут силният глас на България във всички европейски институции и извън Европа. Самият факт, че премиерът Борисов е канен на мероприятия и форуми, на които се решават важните проблеми за това, което трябва да направи ЕС, означава много. Нека да си сложим ръка на сърцето и да кажем истината – премиерът Борисов е безспорният лидер на Балканите. Лидер, който може да разговаря с всички европейски лидери и това ще продължи да се случва и занапред“, заяви Цветанов.

„Искам да призова колегите от БСП – знаем колко ви е тежко, знаем колко ви боли, знаем, че дори днес, когато трябваше тези декларации да бъдат прочетени от съответната парламентарна група, съвсем нормално и закономерно трябваше да бъде направено от съответните лидери. Дори вашият лидер днес не е на работа, защото няма смелостта и енергията, за да го прави, както го прави всеки ден“, допълни той. „След като приключи лятната ваканция, молбата ми към вас, е починете си, заредете се с повече позитивна енергия. Защото позитивната енергия дава повече продуктивност, възможност да намалим това напрежение в обществото, което наблюдаваме през последните години“, подчерта той.

Цветанов благодари по темата за Македония на Джема Грозданова и Кристиан Вигенин за това, че са предложили декларация, която да обедини всички основни парламентарни групи. „Благодаря на „Обединени патриоти“ за това, че сформирахме това мнозинство, на ДПС, защото в определени моменти проявяват повече национално отговорно поведение, отколкото БСП, които винаги претендират, че ще бъдат национално отговорни. Благодаря и на ВОЛЯ и да им пожелая успех, защото знаем, че те са новата политическа формация, която е влязла в българския парламент. Нека в рамките на тези 4 години да направим силният отбор на България, да се представим успешно във връзка с предстоящото председателство“, каза още Цветан Цветанов.