Засега няма да върнат изоставеното бебе на майка му

Момченцето е настанено в неонатологията на Специализираната болница за активно лечение на детски болести

4-месечният Александър, който вчера бе изоставен на детска площадка в столичния ж.к. "Младост 1", няма да бъде върнат на майката. Това обяви д-р Емил Тодоров, оглавяващ дирекция "Закрила на детето" към Агенцията за социално подпомагане, предаде Нова Телевизия. В момента момченцето е настанено в неонатологията на Специализираната болница за активно лечение на детски болести в сравнително добро състояние.

„Бях в безизходица и ми казаха, че трябва да се оперирам. Последните 5 месеца бяха много тежки за мен”, сподели по-рано майка му Мария пред Нова Телевизия. Сигналът за оставено без надзор бебе беше получен на телефон 112 в неделя следобед.

Майката на детето твърди, че то е стояло там само два часа и споделя, че решението да го остави е било импулсивно и е взето на момента. Твърди, че иска да си върне детето. "Аз го изоставих за 2 часа. Мислех си, че ще попадне при по-добри хора, че животът му ще е по-добър без мен. Надявах се да му намерят семейство, но съжалих, че го направих", разказа Мария.

38-годишната жена има още едно дете - 13-годишно момиче, което живее при баща си. "През последните 12 години съм била сервитьорка. Преди раждането 8 месеца работих по 18 часа като сервитьорка. Работодателят ми прекрати договора 5 дни преди да изляза в болничен преди раждането", разказа тя.

"Беше момент на слабост. Страшна глупост е това, което направих", признава Мария и се надява скоро да може да си върне детето.