Двама пострадали след стрелба в София

Крими

01-08-2017, 14:20

Снимка:

Пресцентър МВР

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Директорът на Спешна помощ: Паник бутоните трябва да изпращат сигнал директно към СДВР

След предприети бързи действия, служители на СДВР задържаха шестима участници в кражба на метални отпадъци

Столични криминалисти задържаха шестима участници в кражби на кабели и метални части от две халета в района на кв. „Подуяне“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. При оказаната съпротива е ранен в ръката единият от полицаите, на когото е оказана медицинска помощ. Униформените произвели два предупредителни изстрела във въздуха със стоп патрони.
Част от пътуващата група успяла да избяга, задържани са шестима мъже и жени на възраст между 20 и 30 години, всички те са криминално проявени. Единият от тях – с 95 криминалистични регистрации и осъждан, е пострадал, оказана му е медицинска помощ.
Разследването започнало вчера, след подаден сигнал за извършено престъпление на ул. „Майчина слава“. Тази сутрин към 09.00 часа било съобщено за аналогична кражба на съседно помещение. Веднага на място пристигнала оперативна група, която извършила оглед. Районът бил отцепен, а автопатрули на Пето РУ предприели заградителни и издирвателни действия.
В хода им, на ул. „Стоян Попов“, служителите на реда забелязали две каруци, натоварени с метални отпадъци и кабели, в тях пътували и група от мъже и жени. Когато забелязали униформените, те започнали да хвърлят по тях и по служебните автомобили метални отпадъци. 

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 270 от НК. Предприети са действия по издирването на останалите участници в престъплението. Пълното документиране на случая се осъществява под наблюдението на прокуратурата.