• Варна
  18°
  тъмни облаци
  Влажност: 27%
  Вятър: 8m/s NW
  Горските задържаха три коня с каруци
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  каруца

  Три коня с каруци са задържани при проверките, извършени през изминалата седмица от горските стражари към Североизточно държавно предприятие.

  За незаконната сеч на 2 куб. м дърва за огрев служителите на ДГС „Добрич” са съставили четири акта по Закона за горите. От нарушителите са конфискувани два коня и две каруци.

  Кон, каруца и моторен трион пък са задържани при обход на територията на ДГС „Варна”. При системните проверки, които извършват горските стражари към стопанството, е установен незаконен добив на общо 1,8 куб. м дървесина. За нарушенията са съставени четири акта и два констативни протокола.

  Два акта са съставени и при контролната дейност в обхвата на ДГС „Нови Пазар”, сочат още данните на Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

  През последната седмица на юли горските стражари към СИДП са извършили 288 проверки, 136 от които са на обекти за добив на дървесина, 104 – на превозни средства, а 49 – на физически лица.

  За изминалия месец всички 13 горски и 5 ловни стопанства към СИДП отчитат общо 1594 проверки, при които са съставени 29 акта и 20 констативни протокола.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg