• Варна
  14°
  разсеяна облачност
  Влажност: 60%
  Вятър: 5m/s NW
  Тракер система осигурява безопасността на регата “Кор Кароли”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Кор Кароли

  Информацията ще бъде свободна и достъпна за всеки, който иска да наблюдава на живо развитието на гонките

  За повишаване на безопасността по време на регата “Кор Кароли” 2017 ще използваме отново т.н. тракер система, съобщават организаторите на ветроходнтото състезание. Това е система за онлайн проследяване на някои от яхтите. Ще бъдат разположени 10 тракера на десет яхти, като организаторите ще се съобразят с това, те да са на няколко от най-бързите състезателни яхти, 2-3 от средния клас и някои от тези, чиято конструкция и скорост не им позволява да се наредят напред по дистанцията и ще бъдат в задната половина от флотилията.

  Информацията ще бъде свободна и достъпна за всеки, който иска да наблюдава на живо развитието на гонките чрез препратка от сайта на регатата www.corcaroli.bg. През цялото време от началото до края на всяка гонка дистанцията ще се наблюдава от координатор на монитор така, че при евентуално възникване на ситуация да бъде осигурена моментална връзка с бедстващия, установен характера на бедствието и информирани спасителните служби. Тази система беше използване и през миналата година.

  По време на тази регата ще се демонстрира нейната ефективност като информационен ефект и създаване на по-голяма атрактивност за ветроходния спорт. Една от крачките в тази посока е Про-Ам гонката пред Бургас и третата гонка в залива на Варна.

  Идеята е състезанието да се случва пред погледа на публиката и гостите на двата морски града-Варна и Бургас, като така те ще могат да са съпричастни с проявата дори от морските градини или от брега на двата най-големи градове по нашето черноморие.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg