• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Активисти на Грийнпийс спуснаха 50-метров банер с надпис “NO PLASTIC” от Аспаруховия мост
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  GreenPeace_Varna_Bulgaria_NO PLASTIC (2)

  Физическото му поставяне се осъществи от активисти-катерачи, които имат дългогодишен опит с подобни смели прояви навсякъде по света

  Екоактивисти на „Грийнпийс” спуснаха банер с размери 50 на 15 метра от Аспаруховия мост, върху който бе изписано “No Plastic” (Не на пластмасата). Физическото му поставяне се осъществи от активисти-катерачи, които имат дългогодишен опит с подобни смели прояви навсякъде по света. Акцията се проведе паралелно с посещението на световноизвестния ветроходен кораб „Rainbow Warrior“ във Варна. С риск за своето здраве и сигурност, в нея се включиха представители на повече от 10 националности, сред които България, Австрия, Чехия, Гърция, Швейцария, Германия, Латвия, Норвегия, Унгария, Полша, Турция, Израел и Словакия.
  Инициативата бе вдъхновена от националната кампания „Свободни от пластмаса“ на екологичните организации „Грийнпийс“ и „За Земята“, която цели да привлече вниманието на обществеността и да ограничи употребата на пластмаса за еднократна употреба.
  През последните десетилетия пластмасата се е превърнала в неразделна част от ежедневието ни, заради нейната лекота, ниска цена, дълготрайност и способността ѝ да приема всякаква форма. Прекомерната ѝ употреба обаче е продиктувана от погрешното схващане, че е по-хигиенична и по-евтина от други материали. Много малко от ежедневно изхвърляната от нас пластмаса е използвана действително поради хигиенични причини, а истинската цена, която плащаме за околната среда не е включена в сметката.

  Програма за свободно посещение на „Rainbow Warrior“ във Варна:
  – 11 август – 21:00 – 23:00 – Филмова вечер на кея
  – 12 август – 10:00 – 13:00 и 16:00 – 19:00 Отворени врати , фестивал и прожекции на филми
  – 12 август – 21:00 – 23:00 – Филмова вечер на кея
  – 13 август – 10:00 – 13:00 и 16:00 – 19:00 Отворени врати и фестивал

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg