„Закуска с шампиони 2017“ в Албена

Животът

11-08-2017, 14:13

Снимка:

Албена

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Олимпийска закуска с Евгения Раданова и Тервел Пулев в Албена (фоторепортаж)

С Йордан Йовчев и Мария Гроздева

За втора поред година ваканционно селище „Албена“ организира „Шампионска закуска“ за своите гости. В тазгодишното издание Йордан Йовчев и Мария Гроздева приеха поканата да „закусват“ заедно с летовниците и да разкажат любопитни неща от своята състезателна кариера. Незабравимата среща с родните ни топ олимпийци ще бъде от 10 часа на 24 август - 48-ия рожден ден на ваканционното селище. Мястото - бийч бар "Ганвие".

Легендата ни в стрелбата Мария Гроздева е двукратна олимпийска шампионка (Сидни 2000 и Атина 2004) и носителка на общо пет медала от олимпийски игри. Мария е най-успешният и титулуван български състезател на олимпийски игри. Участвала е на шест олимпиади. Гроздева има 9 европейски титли, притежателка е на олимпийски и европейски рекорд на малокалибрен пистолет. Тя печели и златото на финала за 

Световната купа в Банкок в дисциплината малокалибрен пистолет от 25 метра.

Гроздева е определена за най-добър спортист на Балканите за 2004 година. Тя е удостоена със званието почетен гражданин на Атина. Мария Гроздева е Спортист №1 на България за 2004 година.

Гимнастикът Йордан Йовчев също е участвал 6 пъти на Олимпиади. В кариерата си има четири олимпийски медала – един сребърен и три бронзови. Два пъти е двоен световен шампион на земя и халки на първенствата в Гент и Анахайм през 2001 и 2003, и двоен световен вицешампион в Дебрецен през 2002 г. На олимпийските игри в Атина Йовчев спечелва сребърен медал, като незаслужено златният му е отнет. Съдиите присъждат златното отличие на гръка Димостенис Тамбакос, въпреки че Йовчев се представя по-добре от представителя на домакините. Йовчев е избран за най-добър спортист на Балканите в анкетата на БТА през  2003 г. Той е Спортист №1 на България за 2001 и 2003 г.

Родният ни колос в спортната гимнастика Йордан Йовчев е удостоен с орден „Стара планина“ I степен през 2013 г.

По време на срещата със спортните герои на България гостите на курорта ще закусват здравословно – екологични плодове от Градините на Албена, 100-процентов ябълков натурален сок, производство на ЕкоАгро, и вкусни френски кроасани. „Шампионска закуска“ е с участието на медалисти от Олимпиади.

Припомняме ви, че инициативата стартира преди година с Евгения Раданова и Тервел Пулев.