Цацаров: Делото срещу Мартинов може да е първото в Специализирания съд след поправките в НПК

Почти са приключили разпитите на всички свидетели по делото

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви вчера в Каварна, че делото срещу Живко Мартинов, известно като "Суджук гейт" ще бъде внесено в края на октомври - началото на ноември. Това може да бъде първото дело в Специализирания съд, което ще се гледа по новите поправки в НПК, подчерта Цацаров. Почти са приключили разпитите на всички свидетели по делото.
Гаранцията на Живко Мартинов е намалена от 45 000 лева на 20 000 лева от Софийски градски съд.
„Не знам кой е Киро Шарана. Кирил Костов е просто един жалбоподател, който през април ни е изпратил сигнал по електронната поща на открития мейл на прокуратурата. Сигналът ми беше докладван, прочел съм го и го изпратих на специализирано звено „Антикорупция”. Казано по друг начин – на жалбата е отреагирано. А какво е било назад през годините, не мога да ви кажа”. Така главният прокурор отговори на въпрос защо чак сега Прокуратурата работи по случая с Живко Мартинов, след като е имало сигнали от Кирил Костов още от 2006 година.
„Суджукът е само на повърхността. Това е порочна форма на управление по места, която трябва да бъде ликвидирана”, категоричен е Цацаров.
Главният прокурор беше в Каварна, където участва в откриването на ремонтираната районна прокуратура. Сградата е дадена с решение на Общинския съвет за ползване от 10 години на ведомството, а ремонтните работи са за 16 000 лева. 
Репортаж на Даниела Русева и Петър Петров

Източник: МГ Добруджа