• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Започна изграждането на втория пробив на бул. “В. Левски”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Mинистър-председателят Бойко Борисов даде старт на строителните работи между “Сливница” и “Владислав”, който ще облекчи значително трафика в града

  20708040_2038632409698152_3794476614161920920_n

  Премиерът Бойко Борисов присъства днес на първата копка на разширението на бул. „Васил Левски“ в град Варна, който има за цел да облекчи трафика в морската столица и към курортите. Строителните работи започнаха на ул. “Струга” – на втория пробив на булеварда между “Сливница” и “Владислав Варненчик”.

  12_4_1

  “Доизграждане на бул. „Левски“, е най-големият инфраструктурен проект от десетилетия във Варна. Ще построим продължението на булеварда от кръстовището на ВиК до крайбрежната ул. „Девня“. „Левски“ ще стане с две платна с по три ленти, и с две локални платна с по две ленти. Ще бъдат изградени 6 рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна. Пресичането на ул. „Прилеп“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Сливица“, бул. „Вл. Варненчик“ и ул. „Кракра“ ще се осъществява на различни нива, като бул. „Левски“ ще преминава под тях. Така той ще изпълнява предназначение на скоростно трасе, а централната част на града ще си отдъхне от трафика. Финансирането – 75 милиона лева, ще бъде осигурено от правителството. Започваме работа и по продължението на бул.”Сливница” и включване към магистрала “Хемус”. Третият обект, който започнахме, е основен ремонт и разширение с две ленти на ул.„Мара Тасева“ в Аспарухово, част от инвестиционната програма на Община Варна по ОП „Региони в растеж“. Инвестициите в район “Аспарухово” продължават и с цялостен ремонт на бул.”Народни будители” и бул.”Първи май”. Предстои изграждането на рибарското пристанище и социализация на парка в Аспарухово”, обясни кметът Иван Портних.

  12_7

  „Когато говорихме какво да направим за облекчаването на трафика, кметът постави този булевард като основен приоритет”, обяви министър-председателят. Вече сме в готовност, почваме от днес, и проектът може да бъде завършен за празника на града следващата година, ако общината процедира бързо с отчуждителните процедури, посочи Борисов.

  12_2

   

  „Не искаме да допускаме това, което се случи в Бургас – АМ „Тракия“ влезе в самото сърце на града и след това няколко години правим обходи, за да можем да оправим трафика в града”, заяви още премиерът Борисов.

  Той посочи, че във Варна ще бъде направен и нов път, който да изведе тежкия трафик от и до пристанището. Едновременно с това започва и изграждането на нова сграда за Математическата гимназия в града е друг общ приоритет на общината и правителството.

  20840742_1229328383838816_869569232626065861_n

  2 коментара

  1. Златев

   Още по замръсен въздух в града ,още повече болни от рак на белия дроб във Варна ,браво на вас,прави ли се такъв път който ще замръсява въздуха баш по средата на града ,трябваше да е извън града над каменар и виница примерно.Варненци приготвяйте маските и противогазете,ще трябва да има стачки май,

  2. Евелина Джелепова

   Още повече комфорт за колите и изгорелите газове.Тенденцията в белите страни е повече пешеходни зони,вело зони и зелени площи,а ние…..

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg