• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Акциите на Amazon се сринаха след туит на Доналд Тръмп
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Компанията загуби 2,2 милиарда долара след “атаката” на президента


  Пазарната капитализация на Amazon отчете спад с 2.2 млрд. долара след като президентът Доналд Трънп “атакува” в Twitter световната  платформа за електронна търговия.

  Понижението в началото на сесията дори бе от над 5 млрд. долара, но с напредването на борсовата търговия книжата възстановиха част от загубите си.

  Разпродажбите по позицията започнаха след туита на Доналд Тръмп: „Amazon нанася големи щети на търговските вериги, които си плащат данъците. Малките градчета и големите мегаполиси из цялата държава понасят загуби. Доста работни места също бяха изгубени“.

  Понижението в цената на книжата на Amazon се отрази и на нейния основател Джеф Безос, който отчете спад от 364 млн. долара в своето състояние, до настоящите 83.9 млрд. долара, което му отрежда второто място – след Бил Гейтс.

  Тръмп редовно критикуваше както Безос, така и Amazon, още преди да бъде избран за президент. През декември 2015 г. той се изказа негативно заради отразяването на кампанията му от вестник Washington Post и публикуването на фалшиви новини.

  През миналата година той заяви, че притежанието на вестника от страна на Безос е с цел намаляване на данъците на Amazon.

  Това обаче не е точно така, уточниха щатски медии, тъй като двете компании – Washington Post и Amazon, са две отделни компании с различни собственици.

  През декември миналата година президентът Тръмп разкритикува Boeing и Lockheed Martin, като заяви, че правителството плаща високи суми за техните услуги. Двете компании загубиха тогава 1 и 3.5 млрд. долара от пазарните си оценки.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg