• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  НАСА започна да излъчва слънчeвото затъмнение
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Кулминацията е в 21.25 часа

  Днес над САЩ има пълно слънчево затъмнение. То ще се наблюдава от Северна Америка и северните части на Южна Америка. Пълната му фаза ще се наблюдава само от територията на САЩ, северните части на Тихия океан и южните части на Атлантическия океан. Затъмнението ще премине от Западния към Източния бряг на САЩ.

  slance

  Затъмнението започна в 18.46 ч. българско време, като началото на пълното затъмнение ще е в 19.48 ч., по данни на астрономическия институт на БАН. Кулминацията ще бъде в 21.25 ч., когато Слънцето ще бъде напълно закрито от Луната, а краят на пълното затъмнение ще бъде в 23.02 ч.

  НАСА излъчва на живо от 19 ч. българско време.

  Стриймът на НАСА ще предава в продължение на 4 часа докато луната напълно отстъпи на Слънцето. Покритието ще е на живо от 12 места, включително и от Международната космическа станция.

  Ако имате очила за виртуална реалност, ще може да гледате затъмнението и чрез тях. CNN ще предава на живо в 4K резолюция, а притежателите на Samsung Gear VR и Oculus Rift ще могат да гледат във виртуална реалност чрез приложението Oculus Video. Излъчването започва в 20 ч. българско време и във Facebook-страницата на CNN.
  Instagram и Twitter също имат партньорства с медии и ще предават снимки, клипове и любопитни факти. Ако сте в движение, може да гледате и от безплатното приложение Smithsonian Eclipse 2017, което се предлага както за Android, така и за iOS. То ще препредава стрийма на НАСА, както и ще показва кадри на слънцето директно от телескопи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg