• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ученичка от Математическа гимназия получи почетно отличие на МОН
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимки: chernomore.bg
  Снимки: chernomore.bg

  Областният управител Стоян Пасев награди отличничката Дарена Славова

  Почетна грамота и плакет връчи областният управител Стоян Пасев на Дарена Миленова Славова – ученичка от Математическа гимназия „Петър Берон“ във Варна за постигнати отлични резултати в образователната дейност, съобщава chernomore.bg.

  Дарена Славова получи почетно отличие на МОН „Национална диплома“. Тя е покрила изискванията да притежава диплома с пълно отличие през годините в гимназията, с което си заслужи най-престижното отличие, което може да бъде дадено от държавата на ученик. Ученичката притежава и лауреатско звание по литература от Националната олимпиада.

  e8933cb875059fe12f82f0bed94f0a1fДарена сподели, че пълното отличие през всичките години й е струвало доста усилия и постоянство, но не се е стремила непременно към отличните оценки, а те са били просто бонус за положения от нея труд.

  Постигнатият резултат в момента дава възможност на Дарена да кандидатства във всички университети, покривайки основните им изисквания. Като резултат от това, тя е приета в университета, в който желае да продължи образованието си в Англия. Избрала е да изучава физика и философия и сподели, че и двете науки са й много интересни.

  Дарена си пожела още успехи занапред, решена да постигне поставените си цели. Успех й пожелаваме и ние.

  1 коментар

  1. Йорданова

   Поздравления!! И попътен вятър!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg