Ураганът Ирма достигна най-южната част на Флорида (видео)

Бурята, която се засили през нощта до четвърта категория ураган, се придвижва бавно към западния бряг на континентална Флорида с 15 км/ч

Ураганът Ирма достигна архипелага Флорида Кийс в най-южната част на американския щат Флорида с максимална скорост на вятъра 215 км/ч, предадоха световните агенции.
По информация на Националния център по ураганите в Маями, окото на Ирма е достигнало остров Куджо Кий в 9,10 часа местно време (16,10 часа българско време).
Бурята, която се засили през нощта до четвърта категория ураган, се придвижва бавно към западния бряг на континентална Флорида с 15 км/ч.
Прогнозите са, че Ирма ще отслабне, но ще остане силен ураган, докато преминава през архипелага към югозападната част на полуострова и след това през неговия западен бряг.
Нивото на водата ще се повиши значително, докато Ирма преминава през Флорида и може да увреди тежко крайбрежните зони, предупреди щатският губернатор Рик Скот.
Скот каза днес по телевизия "Фокс нюз", че е особено разтревожен за западния бряг на Флорида, който гледа към Мексиканския залив и е сериозно засегнат от Ирма.
В "Туитър" метеорологичният център "Кий уест" съветва хората да не си свалят обувките от краката и да си сложат каски, ако имат.