• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варненският апелативен съд остави зад решетките арестуван с три вида дрога
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

  Даде детето му на роднини

  Апелативният съд във Варна потвърди като правилно и законосъобразно определение на Окръжен съд – Варна от миналата седмица, с което първоначално под стража е бил задържан Стефан Явузларов. Той е привлечен като обвивяем по досъдебно производство за притежанието на амфетамини, марихуана и хероин, предназначени за разпространение.

  Припомняме, че органите на реда са реагирали на сигнал и при акция на 1 септември тази година в жилището, наето от Явузларов намерили и иззели 371 грама вещество, което при тест реагирало на хероин, 0,23 грама марихуана и почти 8 грама амфетаминопроизводни.

  Съставът на Варненския апелативен съд остави без уважение жалбата на обвиняемия, които поиска парична гаранция или домашен арест, за да се грижи за малолетното си дете. Втората съдебна инстанция сподели всички изводи на ОС – Варна, довели до определянето на най-тежката мярка за процесуална принуда. Събраните в хода на следствените действия доказателства в достатъчна степен обосновават предположението, че Стефан е съпричастен към притежанието на трите вида наркотични вещества. Престъпното деяние е тежко по смисъла на закона и се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години, и глоба от 5000 до 20 000 лева.

  Въпреки, че е оказал пълно съдействие на разследващите, и този съд намира, че е реална опасността ако Явузларов е на свобода да извърши престъпление. Макар и с чисто съдебно минало, днес прокуратурата припомни, че Стефан е реабилитиран по право, след като изтърпял условна присъда за наркопрестъпление.

  Малолетното дете на обвиняемия е предадено на роднина, който има пълномощно да упражнява права и да полага грижи за него.

  Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Стефан Явузларов, разследван за притежанието на амфетамини, марихуана и хероин, предназначени за разпространение е окончателно.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg