Кр. Вълчев: Вярвам, че без добро образование няма да бъдем успешни като нация, силни като държава

Бъдещето на обществото ни, на икономиката и развитието на страната, на сигурността ни, зависи от това да възпитаваме образовани млади хора

Скъпи ученици,
Уважаеми учители,
Уважаеми родители,


15 септември е един от най-празничните дни в българското училище. Пожелавам на всички Вас успешна нова учебна година, много късмет и здраве!

В навечерието на първия учебен звънец повече от всякога съм убеден в нуждата от достъпно и качествено образование за всички деца. Вярвам, че без добро образование няма да бъдем успешни като нация, силни като държава. Бъдещето на обществото ни, на икономиката и развитието на страната, на сигурността ни, зависи от това да създаваме и възпитаваме образовани млади хора.

Скъпи ученици, 
Знанието, което могат да ви дадат учителите, е най-голямото богатство. Използвайте го, за да преодолявате трудностите и да изпълните своите мечти. Задача на училището е да Ви подготви за живота, да Ви даде нужните умения, да Ви помогне да израснете като личности, като достойни хора.

Уважаеми учители, 
Вашите професионализъм, опит и знания са необходими, за да се справим, ние и децата ни, с предизвикателствата в съвременния свят. Признанието към Вашия труд не трябва и няма да се изчерпва с поздравленията в навечерието на новата учебна година. Ние ще положим всички усилия, за да осигурим онази необходима Ви подкрепа, за да гарантираме чрез Вас качеството на обучението и образованието, които учениците ни заслужават.

Уважаеми родители,
Вярвам, че за всеки от Вас постиженията на децата са най-голямата награда. От Вас зависи да възпитате любовта към знанието и интереса към новото и затова казвам, че Вие сте опората и партньорът, без който училището не може да съществува. Разчитам, че ще работим заедно, за да бъде българското училище онова, което си представяме и желаем за своите деца.

Мили първокласници, 
В този толкова важен за Вас ден искам да Ви пожелая да бъдете любопитни, да търсите и откривате необятните възможности, които познанието ще Ви даде. Бъдете добри един към друг, към учителите и семействата си, обичайте приятелите си и учете, за да бъдете успешни и щастливи.

Честит празник, скъпи учители и ученици!
На добър час!