Район „Централен“ се включва в Европейската седмица на мобилността

Мисия Пловдив

18-09-2017, 08:49

Снимка:

район „Централен”

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Целта е да се използват алтернативни начини на придвижване и мобилно поведение за подобряване на околната среда

Район „Централен” е активен участник в годишната кампания за устойчива градска мобилност Европейска седмица на мобилността (ЕСМ) 2017 г. под надслов „Чиста, споделена и интелигентна активност” .  

Ето програмата на предстоящите събития:

19.09.2017г., вторник, 10:30 – 12:30  

Детски празник в Цар Симеоновата градина с участници: администрацията на район „Централен”, РИОСВ-Пловдив, ученици от СУ „Св.Паисий Хилендарски”, СУ „Св.Патриарх Евтимий” и ОУ „Алеко Константинов”. Събитието е отворено за всички деца, които пожелаят да се включат. 

Събитието включва: велошествие, изложба-демонстрация на велосипеди с различно предназначение (триколесни, товарни, рикши, велотаксита и др.); състезания по скоростно и майсторско управление на велосипеди, тротинетки или ролери. За участниците в празника има награди, осигурени от Община Пловдив, РИОСВ – Пловдив и район «Централен». 

Фотоконкурс на район «Централен» на тема «Защото ме е грижа»: пловдивчани могат да изразят своята представа за модерен и зелен град, за чиста и интелигентна мобилност. Отличените автори ще получат награди.  

ДГ „Майчина грижа” ще отбележи ЕСМ с различни дейности за всеки ден: събитие съвместно с родителите за популяризиране на темата;рисуване и изложба с рисунки, игри, викторини, състезания и завършва празник, на който детската градина кани деца и родители. Условие е те да дойдат на колело, тротинетка, ролери или пеша.  

Детската градина е единственото пловдивско детско заведение, което от 2012 година участва в европейски проект Transport learning. Целта е да се използват алтернативни начини на придвижване и мобилно поведение за подобряване на околната среда с доброволни действия и насърчаване на деца и родители да се движат с чисти превозни средства. 

В духа на Европейската седмица на мобилността кметът на района Георги Стаменов призовава всички жители и гости на града да използват алтернативни форми на транспорт и да проявят отношение към околната среда в Пловдив.