• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Задържаха 48-годишен, отказал да даде проба за алкохол
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  арест-белезници-съд

  Около 20:30 ч. вчерана кръстовището на бул. „Княз Борис I“ и „Цар Освободител“ възниква катастрофа с материални щети между „Митсубиши Паджеро“ с ремарке и лек автомобил „Опел Корса“. Между участниците става разправия и при пристигането на полицаите водачът на лекия автомобил „Опел Корса“ не изпълнява полицейско разпореждане, а потегля в посока бул. „Приморски“.

  Последван е полицейския екип и до училището по изкуства (музикалното училище) автомобилът е спрян. Лицето започва да отправя ругатни и заплахи за саморазправа спрямо полицейските служители, в т.ч. и към извикания на място екип на сектор „Пътна полиция“.

  Поради оказаната съпротива за задържането му са употребени помощни средства – белезници. Същият е установен като Б. Ю., на 48 г., осъждан от с. Белоградец, общ. Ветрино. Отказва да бъде изпробван с техническо средство за установяване наличие на алкохол, както и кръвна проба.

  Случаят е докладван на прокурор от ВРП, срещу лицето е заведено бързо полицейско производство по чл. 325 и чл. 144 от Наказателния кодекс. Започнато е и административно – наказателно производство по ЗДвП – в съставения акт по ЗДвП са описани извършените от него нарушения – допуснато пътнотранспортно произшествие, напуснато пътнотранспортно произшествие ( ЗДвП предвижда парична глоба и лишаване от правоуправление за срок до 6 м.), отказ да бъде изпробван с техническо средство за наличие на алкохол – нарушение за което чл. 174, ал. 3 от ЗДвП предвижда лишаване от право да управлява МПС за срок от две години и глоба 2000 лв..

  На лицето са отнети свидетелството за управление на МПС, свидетелствата за регистрация на МПС-то, както и регистрационните табели на автомобила. Съставен му е и акт за установяване на административно нарушение по Закона за МВР – за неизпълнение на полицейско разпореждане, съобщиха от пресцентъра на полицията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg