Победителят от Евровизия Салвадор Собрал, приет спешно в болница

Свят

26-09-2017, 16:27

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Победителят от Евровизия се нуждае от спешна трансплантация (видео)

Той е преведен в реанимация и е първи в списъка за сърдечна трансплантация

Здравословното състояние на победителя в конкурса „Евровизия - 2017“ - португалския певец Салвадор Собрал, рязко се е влошило, съобщават от БНТ. Той е преведен в реанимация и е първи в списъка за сърдечна трансплантация, пише вестник „Вангуардия“, позовавайки се на местни медии.
По-рано през септември младият музикант бе принуден да обяви, че слиза от сцената и отменя концертите си заради проблем със сърцето. Лекарите са го посъветвали да направи прекъсване в музикалната си кариера, за да си почине.
По данни на местното издание Correio da manhà, Собрал е включен на специален апарат, който поддържа работата на сърцето му.
По време на участието му в „Евровизия“ португалецът пристигна в Киев последен и не участва в репетициите заради вродения порок на сърцето, от който страда. Тогава медиите писаха, че до края на годината трябва да се намери донор за сърдечна трансплантация на 27-годишния музикант.
Салвадор Собрал спечели „Евровизия“ с изпълнението си на песента Amar Pelos Dois, която изпя на португалски. Той получи най-голяма подкрепа както от журито, така и от зрителите.