• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 44%
  Вятър: 3m/s NNW
  Започна ремонтът на три големи улици във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  IMG_4016

  Върви проектиране на парка във Виница

  Първа копка на втория етап от ремонта на бул. “Княз Борис III” беше направена днес на обръщача на автобусите в кв. “Виница”. Освен асфалтовата настилка, ще бъдат изградени и нови тротоари, каквито на места в този район никога не е имало. Стойността на строителните работи е 2 мил. и 120 хил. лева. Очаква се строителните дейности да приключат за четири месеца. “Булевардът не е бил ремонтиран основно от изграждането си”, припомни кметът Иван Портних. В момента върви проектиране на парка на кв. “Виница”, съобщи още той. На шестте декара, които община Варна получи от държавата, ще бъдат изградени спортни и детски площадки, както и зони за разходка.

  По-късно Портних даде старт и на рехабилитацията на ул. “Студенска”, която е в много лошо състояние. Тя ще бъде ремонтирана на два етапа, като вторият ще бъде догодина. Тук освен асфалтовата настилка ще бъдат подменени и всички подземни комуникации. За целта от бюджета на Варна са заделени 700 хил. лева.

  Третият ремонт, който започва днес, е на ул. “Ана Феликсова”. Там освен асфалтът ще бъде конструиран и изходът на отсечката, която е важна артерия за няколко от микро-районите от Младост. Стойността на ремонтите е един милион и 250 хил. лева. “Надяваме се времето да позволи да работим активно през есента и зимата. Естествено ще има някои неудобства за живеещите в тези райони, но през пролетта ползите от тях ще са очевидни”, каза кметът Иван Портних.

  Според градоначалника, държавна агенция “Пътна инфраструктура” е поела ангажимент цялостният ремонт на Аспарухов мост да приключи до края на 2018 година.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg