Защо да започваме деня си с чаша топла вода

Общество

27-09-2017, 12:01

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Защо не можете да отслабнете?

Повечето от вас започват деня си с чаша топло, ароматно кафе, чай или пък чаша студена вода. Макар и удобни навици, може би е превлеме да преосмислите как започвате деня си и да пробвате нещо ново - чаша с топла вода. Ние ще ви дадем 7 причини, заради които да го правите, а вие ще прецените, дали си струва!

Предотвратява застаряването - никой от нас не иска да остарее, но токсините в тялото ускоряват процеса. Чаша топла вода помага с това да изчистим тези токсини и младоликият ни вид да се запаси, тъй като тя увеличава и елачтиността на кожата ни.

Облекчава болката - прекрасно натурално лекарство, чашата топла вода е отлично средство срещу менструалните болки и всякакъв вид схващания.

Помага за загубата на килограми - топлата вода повишава температурата на тялото ни и по този начин ускорява метаболизма. Ако започвате деня си с чаша топла вода с лимон ще помогнете и на тялото си да разгражда мастните клетки в организма ви.

Помага с храносмилането - ако започвате деня си с чаша топла вода, стимулирате храносмилането си и разграждате храната по-бързо - чаша със студена вода би имала обратния ефект.

Подобрява кръвообращението - топлата вода отпуска мускулите и изчиства токсините - по този начин кръвообращението се подпомага и улеснява.

Помага и при запек - вече споменахме, че топлата вода ускорява метаболизма. Разбира се, тя ви хидратира, което е основният проблем при констипацията - дехидратацията. С чаша топла вода рано сутрин вие помагате на тялото си да се изчисти.

Приспива ни - всеки от нас е страдал от инсомния. Топлата вода обаче помага с това, тя отпуска тялото, успокоява нервите и предотвратява среднощния апетит.