• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  SmartIT планира отварянето на офиси в Пловдив, Варна и Русе
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

   В тях ще работят специалисти с експертиза в C#, .Net, SQL Server

  Софтуернaта компания SmartIT ще отвори свои офиси в още 3 български града – Пловдив, Варна и Русе. В момента за SmartIT работят 80 души, като плановете за разрастване са за достигане на 200 души на национално ниво в следващите 2 години. За този период ще бъдат инвестирани над 7,5 млн. лева в обезпечаване на новите операции.

  Smart IT_picture

  SmartIT разработва собствени софтуерни продукти (финансови системи, платформи и инструменти), като има дългогодишен опит в България и страните от региона на Централна и Източна Европа. Организацията е специализирана в развойната дейност и внедряването на корпоративни бизнес решения като ERP, CRM, CMS и други комплексни софтуерни системи. SmartIT поддържа финансов софтуер, с който ежедневно работят над 6500 служители на клиенти на компанията в България, Румъния, Украйна, Полша и Македония.

  Новите офиси ще подпомогнат дейността по разработване на софтуерни системи за небанковия финансов сектор. Идните месеци фокусът на организацията ще бъде върху назначаването на специалисти с експертиза в C#, .Net, SQL Server в новоразкритите офиси.

  „Откриването на офиси на SmartIT в Пловдив, Варна и Русе е значима стъпка в нашата 12 годишна история. Убедени сме, че предизвикателните проекти, отличните условия, гарантираното обучение и ускорените възможности за кариера ще бъдат оценени от бъдещите ни колеги в новите локации“, споделя Радостин Богданов, Chief Technical Officer на компанията.

  SmartIT подкрепя развитието на българската ИТ общност, като спонсорира значими технически семинари, хакатони и конференции. В тази категория влизат събития на Асоциацията на софтуерните инженери, DevReach и Софтуерния университет. Като спонсор на СофтУни, SmartIT подкрепя иновативното учебно заведение в обучението на 2700 студенти по програмиране всяка година.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg