• Варна
  17°
  тъмни облаци
  Влажност: 25%
  Вятър: 7m/s NW
  Кон и четири каруци задържаха горските
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  каруца

  Кон и четири каруци задържаха през изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. В периода от 25 септември до 2 октомври са извършени 1355 проверки, 176 от които са на обекти за добив на дървесина, 187 – на превозни средства, 943 – на ловци, 49 – на физически лица. Съставени са общо 15 акта и 3 констативни протокола по Закона за горите.

  Седем от актовете са съставени от служители на ДЛС „Шерба”. На територията на стопанството се извършват засилени проверки на местата с висока концентрация на нарушения. Задържани са каруца и 0,6 куб. м незаконно добити дърва за огрев.

  Кон и каруца са конфискувани в границите на ДЛС „Тервел”, където горските стражари са съставили два акта за незаконната сеч на 0,25 куб. м обла дървесина.

  Два акта има и след масираните проверки в ДЛС „Паламара”, където също е задържана каруца, а заедно с нея и 1 куб. м дърва за огрев.
  Каруца е конфискувана и в ДГС „Смядово”. При обход на територията на стопанството горските стражари са съставили два акта за незаконната сеч на 0,3 куб. м дървесина.

  Два са актовете и за установения нерегламентиран добив на 1,5 куб. м дърва за огрев в обхвата на ДГС „Омуртаг”.
  По един констативен протокол отчитат от горските стопанствата във Варна и Генерал Тошево и от ДЛС „Черни Лом”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg