Симеонов: Елена Йончева е известна с това, че никога не доказва твърденията си

Трябва да си дадем сметка, че кадри се създават трудно

Опитите за назначаване на хора само с политическа кариера на властови позиции продължава 27 години. За съжаление сега също ги има тези опити. Това заяви в ефира на Нова Телевизия вицепремиерът Валери Симеонов, като не пожела да даде конкретни примери, уточнявайки, че не говори само за ГЕРБ.

„Опитите за използване на властта като място за пансион на политически калинки за съжаление не са прекратени. Тези назначения са практика и когато се сменя властта започват и чистките. Трябва обаче да си дадем сметка, че кадри се създават трудно”, коментира Симеонов.

Относно „Кумгейт” той заяви, че хората не трябва да се съдят по това дали са роднини на някого, а дали са професионалисти и си вършат работата. Допълни, че с такива теми се подбуждат низките страсти на обществото.

"Елена Йончева е известна с това, че никога не доказва твърденията си, както стана с границата. Лъга и когато я дадох на прокуратурата – млъкна. Не искам да говорим пак за нея”, заяви Валери Симеонов, допълвайки, че темата около Делян Добрев и роднинските назначения в Община Хасково вече е "претоплена манджа”.