Добруджа 07 успя да се съвземе срещу ЦСКА (видео)

Топ реализатор в този мач с 25 т е Венцислав Георгиев

Първа домакинска победа регистрира Добруджа 07 срещу опитния тим на ЦСКА с 3:2 гейма в един оспорван и интересен за добричката публика мач. В отделните части 25: 22, 13:25, 19:25, 26:24 и 15:9.
Добруджа взе първия гейм след по-концентрирана игра и добра успеваемост в атака – 61 %. Втората и третата част преминаха изцяло под диктовката на ЦСКА. Заслуга имаше силният начален удар на Владимир Станков, което не позволи на домакините  да организират своето посрещане и да се противопоставят успешно на атаките на Венцислав Георгиев и Яни Георгиев. 
 Четвъртата част започна равностойно, като при второто техническо прекъсване Добруджа водеше с 16:12. Шекерджиев влезе на мястото на В.Георгиев, което внесе известна свежест в тима на гостите. Те дори успяха да застигнат Добруджа за 22:22, след което до 24:24  играта вървеше точка за точка, но в крайна сметка Яни Георгиев  би начален удар в аут, а Маринков сложи край на спора за 26:24.
  В тайбрека  Жулиен Георгиев успя да направи 4 точки в началото за 5:1. Последва изравняване и точка за точка до 7:7, когато съдията Ал. Виналиев отсъди 8-ма точка за Добруджа. Станков разтресе мрежата и получи червен картон, но преди това Виналиев се консултира с втория рефер Б. Йорданов и отсъди точката в полза на ЦСКА.   Червеният картон даде предимство на Добруджа(8:7). След тази разправия на терена имаше само един отбор – Добруджа. Вили Чернокожев пое щафета от Ж.Георгиев и  заедно с Марти Мечкаров и Денис Чавдаров довършиха червените.
Топ реализатор  в този мач с 25 т е Венцислав Георгиев. Най-много за домакините отбеляза Мартин Мечкаров – 15.
 Предлагаме изявленията на Маринков, Чернокожев, Жулиен Георгиев, Петър Пенев и Александър Попов.
Репортаж на Дана Михайлова, Стефан Калев, Павлина Живкова

Източник: МГ Добруджа