Ген. К. Попов: В Бюджет 2018 ще има средства за нови изтребители

В резултат на доклада процесът се връща горе-долу с една година назад за огромно съжаление

В бюджета за 2018 година ще има предвидени средства за закупуването на нови изтребители. Това заяви в ефира на БНТ председателят на комисията по отбрана генерал Константин Попов. Връщането на процедурата за избор на боен самолет бави процеса, но според генерал Попов това е предпазило страната ни от грешки. Според него сега министерството на отбраната трябва да доусъвършенства процеса на оценка.

"В резултат на доклада процесът се връща горе-долу с една година назад за огромно съжаление. Мисля, че е важно бюджет за придобиване на нов изтребител през следващата година е планиран. Много е важно наистина Министерството на отбраната да си прегледа и доусъвършенства процеса на оценка. ще бъдат изпратени нови оферти, тези оферти ще бъдат оценени отново и от там нататъка продължава процедурата със сключване на договори и ратифициране в Народното събрание", коментира Попов.

"Грешки бяха посочени след сключването на един такъв договор. Естествено тази страна, която смята, че е ощетена можеше да постави тези условия. Тогава щеше да бъде съвсем по-трудно да обясняваме защо сме допуснали някакви грешки по избора на този самолет", каза още той.