• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Започва информационна кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  22538168_10210301738171728_1285563897_n

  … под мотото: „Чети между редовете! Нещата са точно такива, каквито не ги виждаш!“

  Информационна кампания по повод „18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора“ ще се проведе от днес до 20-и октомври под мотото: „Чети между редовете! Нещата са точно такива, каквито не ги виждаш!“. Организатори са местната и националната комисии за борба с трафика на хора и дирекция „Превенции“ – към Община Варна.

  В рамките на кампанията ученици от училищните превантивни клубове ще проведат информационни сесии сред своите връстници, ще разпространят плакати с логото на кампанията, малка книжка за безопасност „Внимание! Трафик на хора“, флаери и силиконови гривни с надпис „За къде пътуваш“ и ще бъдат прожектирани тематични филми. В Техническия университет ще се проведе и беседа с гост-лектор и дискусия.

  В сградите на МВР- Варна, на видно място ще бъдат поставени плакати с логото на кампанията, а на летището на заминаващите пътници ще бъдат предоставяни материали с информация за опасностите и механизмите за въвличане в трафик на хора, както и съвети за справяне с риска.

  Партньори в кампанията са: ОД МВР – Варна, граничните полицейски управления Пристанище Варна и Аерогара Варна, Техническия университет, I ЕГ, III ПМГ „Акад. Методий Попов“, IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“, ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ „Константи Преславски“, ПТГ, МГ „Д-р Петър Берон“, ВТГ „Георги Стойков Раковски“, ПТГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГИ „Д-р Иван Богоров“.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg