• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ремонтът на Аспарухов мост започва на 23 октомври
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  22538237_10214689174014113_1874621632_n

  До две седмици тръгва и преасфалтирането на пътя за Златните

  Ремонтът на Аспарухов мост продължава от 23 октомври, съобщи днес във Варна министърът на регионалното развитие Николай Нанков и опроверга изявленията в някои медии, че рехабилитацията на пътното съоръжение се отлага за догодина. “Ще се работи докато времето позволява, а след това отново от март до началото на туристическия сезон, когато ремонтът трябва да приключи”, обясни министърът.

  “Преди седмица трябваше да започне с преасфалтирането на пътя за Златни пясъци, но го отложихме. Поставихме си малко по-амбициозна задача и в момента работим по нея с Кадастъра – искаме да направим още едно платно за движение от Т-образното кръстовище на Аладжа манастир до светофара на Златните. Задачата е сложна обаче, защото трасето минава през природния парк”, каза още министър Нанков.

  Ремонтът на пътя за Златните включва и преместване на водопровода, но въпреки това, според него, той трябва да приключи за три месеца.

  Тежки са процедурите по отчуждаване, изготвяне на парцелирани планове и промяна на проектите, след които трябва да започне изграждането на бул. “Левски” до ул. “Девня”. Общината обаче се справя изключително добре и до дни ще започнат същинските строителни работи.

  Като основни ангажименти на правителството и министерството той посочи ремонта на магистрала Черно море, между Варна и разклона за село Бенковски, както и изграждането на детелината за слизане от магистрала Хемус в района на град Игнатиево.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg