• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варна става столица на шоколада
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Шоколад

  Снимаме се с 8 фигури с човешки ръст от шоколад

  За първи път във Варна ще бъдат представени 8 фигури с човешки ръст, изваяни от шоколад. Уникалната изложба ще гостува от 26 до 31 октомври в търговско-развлекателния център на Мол Варна ЕАД.
  Гостите на експозицията ще видят копия на класически произведения на изкуството – Венера Милоска, древна римлянка, жени с кошница, делва и стомни, момченце и дори ангел, сътворени изцяло от шоколад от майстори-сладкари.

  Входът за посетителите ще е свободен, а всеки от тях ще може да си направи снимка за спомен с високите по 1,60 метра скулптури!

  Стените в изложбената зала ще бъдат окичени с пана, на които гостите на експозицията със специални маркери с какаово “мастило” собственоръчно ще могат да изпишат послание или нарисуват нещо с бял, млечен или натурален шоколад. А за най-запалените почитатели на вкусния десерт специализиран щанд ще предлага атрактивни сувенири, включително IT аксесоари, изработени от шоколад.

  В рамките на изложбата – на 28 и 29 октомври (11:00 – 13:00 часа) , за зрителите ще бъде организирано и специално кулинарно шоу. Едни от най-талантливите шеф-сладкари у нас ще демонстрира на живо изкуството за изработка на “сладки пластики”.

  Повечето музеи на шоколада представят историята му и процеса на неговото създаване. С този проект ние целим да привлечем вниманието на гражданите и да включим младите в създаването на интерактивен музей на шоколада, единствен по рода си в Европа. Място, където стените са от шоколад и се ядат, където има скулптури на известни личности от шоколад, където човек може да взаимодейства и играе с всяка част на музея. Ще се създадат първите 8 фигури, които да запълнят това ново място.

  След откриването на фигурите с такса за гражданите, събраните средства ще се използват за първите стъпки по създаването на Музей на шоколада във Варна.

  Проектът се реализира с подкрепата на Варна-Европейска младежка столица.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg