• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варна домакин на младежки форум
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  0B28CD1A-C595-4CF3-B18E-D2B31A306FD1

  Над 90 младежи от Варна и региона ще вземат участие в първата от поредицата национални младежки срещи, които протичат под мотото „Младежко предприемачество и заетост“. Срещите се организират от Сдружение „Моят град“ по Програма Еразъм+.

  Младежкият форум във Варна ще се проведе на 24 и 25 октомври 2017 г. с партньорството на СУ „Гео Милев“. В него ще вземат участие ученици, студенти, младежки работници и представители на младежки неправителствени организации.

  Участниците ще обогатят своите знания и умения с помощта на водещи специалисти в сферата на предприемачеството и кариерното ориентиране. Ще обсъждат проблеми, свързани с разминаване между нуждите на пазара на труда, безработицата сред младежите и предлаганата от средните училища образователна подготовка.

  Гост лектор е Петър Ганев анализатор, старши икономист към Института за пазарни изследвания, София.

  Въпроси свързани с кариерното ориентиране на младите хора ще разисква с тях Христинка Тодорова –преподавател във Варненска търговска гимназия „Георги С. Раковски“.

  Целта е да се насърчи младежкото предприемачество и да създадат връзки между местния бизнес и образователните институции.

  Предложенията на варненските младежи ще бъдат представени по време на втората младежка среща във Велико Търново, която ще се състои през месец декември.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg