Три са вече жертвите в Бургаско /Снимки/

Животът

25-10-2017, 11:02

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Червен код за валежи в Бургас

Най-тежко е положението в Община Камено и село Равнец

Обърнати автомобили, блокирани пътища, изкоренени дървета, наводнени къщи и над 200 сигнала за бедстващи хора - такава е обтановката в Бургаска област до този момент, след падналите от полунощ поройни дъждове, които на места в региона достигнаха 170 литра на кв. м.. 

По последна информация жертвите на водната стихия вече са три - възрастен мъж от село Полски извор, жена от Черни връх и още един загинал в село Равнец. Мъжът е отнесен от приподшлите води, а жената се е удавила в дома си, след като е била затисната стихията. Все още няма информация за третата жертва на наводненията.

В ранните часове на деня Камено обяви бедствено положение. Сериозни щети са нанесени в селата Полски извор, Тръстиково и Ливада, където водосборът е отнесъл асфалта от улиците. До шест населени места към този момент е невъзможно дори изпращането на техника. Бедстващи хора има и в селата Трояново, Желязово, Русокастро, Тръстиково и Константиново. 
8 eкипа на пожарната са на терен, но поради големината и силата на приливната вълна достъпът до пострадалите е изключително труден. Полагат се всички усилия хората да бъдат евакуирани, в спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина "Амфибия".
Частично бедствено положение е обявено и в Община Бургас. В село Братово има наводнени къщи, както и в бургаските квартали Горно Езерово, Долно Езерово и Меден рудник. Подземната улица е затворена. Ниските точки кв. „Зорница“ също са под вода. 
Много пътища в областта са затворени. Екипи на жандармерията отбиват движението още след Бургас в посока Средец. Наводнени и непроходими са пътищата с.Извор-с. Зидарово, община Созопол и пътят Бургас- Средец, в отсечката Меден Рудник - село Черни връх, Полски извор -Тръстиково.
Очаква се в следнобедните часове днес дъждовете да да започнат да намаляват и да достигнат до 40 литра на м. кв.