• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Успешен старт на новата учебна година дадоха децата от Детските полицейски управления и ОД на МВР-Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  E223006C-A60A-4955-9774-563AC18EE26F

  Доброволците от 8 учебни заведение в областта ще продължат да задълбочат познанията си по безопасност на движението по пътищата и по детска полицейска лична защита

  През изминалия месец октомври поетапно беше даден старт на новата учебна година за децата доброволци от осем учебни заведения в област Варна, които през изминалата година се включиха в програмата „Детско полицейско управление“ на Министерството на вътрешните работи. Проведоха се първите учебни часове от втората година, като през първия учебен срок доброволците ще продължат и задълбочат познанията си по безопасност на движението по пътищата и по детска полицейска лична защита.

  5A947F0C-5A12-4C44-ACE7-99640419C23CС подкрепата на община Девня, в навечерието на Димитровден, децата от СУ „Васил Левски” в града посетиха първата българска столица Плиска и Дворът на кирилицата. По пътя коментираха и наблюдаваха особеностите на движението и поведението на участниците в него по автомагистрала и второстепенен път.

  EE9B78E7-0AAB-4BDD-8091-70A6AB4BDE47В област Варна има осем детски полицейски управления в училищата: ОУ „Васил Априлов”, ОУ „Георги Сава Раковски”, ОУ „Добри Чинтулов”, СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Белослав, ОУ „Панайот Волов” – ж.к. „Виница”, СУ „Васил Левски” – гр. Девня, ОУ „Иван Вазов” – гр. Провадия и ОУ „Св. Климент Охридски” – с. Изворско.

  Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й се осъществява съвместно с Министерството на образованието и науката, Българския младежки червен кръст и местната власт.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg