• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Детски кът – Варна обещава незабравими дни по време на есенната ваканция
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Детски кът Морска градина

  По време на първата по рода си есенна ваканция за ученици, Детски кът- Варна е подготвил незабравими дни в игри изненади:

  Ето и програмата, изпратена до нашата медия, без редакторска намеса:

  1 ноември /сряда/ начало: 12:00ч.
  ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ
  Концерт за деца и родители на камерен струнен оркестър “Анима” с диригент Георги Зайранов. Специално разработената програма ще запознае децата с историята на музиката. Ще минем през класиците и ще достигнем до съвременното творчество. Събитието ще се състой в палатката на Детския кът, която е отоплена. Вход е свободен. Самия дириген г-н Зайранов ще води това уникално за града събитие. Камерен оркестър „АНИМА” е създаден през 1981 г. от експерта по музика при тогавашния Регионален инспекторат на МОН – Драган Иванчев и е единственият по рода си в цяла България. От м. март 2010 г., поради ликвидиране на регионалните педагогически центрове, „Анима” премина към община Варна. В състава свирят 20-24 иструменталиста, които работят предимно като учители по музика в общообразователните и специализирани училища на гр. Варна. Всички те имат завършено висше музикално-педагогическо образование.

  2 ноември /четвъртък/ начало: 12:00ч.
  ИГРА В ПАРКА
  Дама, морски шах, ура и много други игри на мама и татко. Всички прогнози сочат, че втория ден от ноември ще бъде прекрасен! В зенита на слънцето започваме тези златни игри с вход свободен. Големи и малки могат да се включват в играта стига да имат желание и спортен хъс.

  3 ноември /петък/ начало: 12:00ч.
  В третия ден на месеца и от есенната ваканция, ще направим едно намигване към всички който обичат тиквата и всичко свързано с нея. Точно в 12:00ч. ще открием конкурса за най-добър фенер или фигура от тиква. За целта участниците трябва да донесът своя модел и да го представят пред публиката. Публиката ще е тази която ще даде оценка на произведението. Всякакви теми и стилове са позволени когато оформяте свойте тикви. Колкото по – интересни толкова повече аплодисменти ще съберете. Детски кът- Варна е подготвил за всички награди. Събитието ще се състой пред езерото с лодките.

  4 ноември /събота/ начало: 12;00ч.
  КАРНАВАЛ НА ГЕРОЙТЕ В ПАРКА
  В събота 4 ноември от 12:00ч. всички ГЕРОЙ са поканени да премерят свойте сили и покажат свойте костьоми. Карнавала ще прерасне в щура дискотека която ще раздава много награди и подаръци. Ако времето е лошо събитието ще се състой в платката на парка, отново с вход свободен. Всякакви Герой и Геройни са поканени бъдете весели,щури и готови за много игра, защото DJ Хан Соло е подготвил междугалактически хитове.

  2 коментара

  1. Нойо

   Много неприятно впечатление прави всеки неграмотен”писач” в Интернет.Думата “ГЕРОИ” е в множествено число а думата “ГЕРОЙ” в единствено.Малко по – нагоре в статията е употребена цели 4 пъти неправилно тази дума, което навежда на мисълта ,че писача е с недостатъчна грамотност.И за да не прозвучи като заяждане ще спра до тук.

   • Джинджифил Глухарчев

    а пък за медийните проститутки да не говорим

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg