Антон Кутев: Ако кметът на Батак е нарушил закона, има само един ход – съд и затвор

Политика

03-11-2017, 11:19

Снимка:

wikipedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Татко кмет (БСП) на Батак позлати сина си с 580 000 лева от обществени поръчки

За мен няма никакво значение дали е член на БСП или не, ако някой е нарушавал закони, той трябва да бъде наказан, спрямо закона

„Ако кметът на Батак е нарушил закона и прокуратурата го докаже, има само един ход и той е съд, затвор и всичко останало, което предвижда законът“, заяви депутатът от БСП Антон Кутев пред журналисти. „Не съм аз човекът, който може да каже каква е истината за кмета на Батак, защото не го познавам. За мен няма никакво значение дали е член на БСП или не, ако някой е нарушавал закони, той трябва да бъде наказан, спрямо закона“, отговори Кутев на въпрос каква е истината за кмета на Батак.

„Друг е въпросът дали обвиненията, които вървят в момента, са издържани, защото съм виждал много пъти хора, които са обвинявани от тази същата власт от ГЕРБ. В крайна сметка се оказа, че те осъждат България, а не България – тях”, коментира Антон Кутев. „За мен две неща са ключовите и важните. Ако този човек е нарушил закона, това трябва да бъде наказано. Дали е нарушил закона, го определя съдът и прокуратурата, а не някое политическо лице или медийна кампания“, посочи депутатът от левицата. Кутев бе категоричен, че докато не бъде доказано едно престъпление, то е работа на прокуратурата.

„Преди да имаме резултат от прокуратурата и съда никой не може да издава присъди. Този човек е невинен докато това не се случи“, подчерта той. Чисто партийно, според Кутев, БСП трябва да вземе мерки за това да види каква е ситуацията и дали не могат да бъдат полезни с нещо за органите на реда. „Другото си е работа на прокуратура и съд. Ако се докаже, че е виновен, няма никакво значение дали е от БСП или ГЕРБ. Ако има човек, който е корумпиран, той трябва да бъде наказан и това е без съмнение“, повтори Кутев.