• Варна
  3°
  разсеяна облачност
  Влажност: 100%
  Вятър: 2m/s ENE
  Обвинен в убийство на таксиметров шофьор до Каменар поиска да излезе от ареста
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  82e97ab4f46a9209e09cce10a6e4f92c

  Окръжен съд – Варна остави без уважение искането за промяна мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Космас К., обвинен в грабеж, придружен с убийството на таксиметров шофьор през април тази година.

  Искането на защитата беше подкрепено с представени пред съда удостоверение за постоянен адрес, декларация от майката на Космас, че до февруари са живеели заедно в Дългопол, преди да замине за Варна, където по неговите думи си бил намерил работа. Представени бяха и няколко характеристики, както и временен трудов договор на обвиняемия. Прокурорът по делото изложи, че Космас К. е напуснал постоянния си адрес, водил е скитнически живот и е бил наркозависим, употребяващ амфетаминопроизводни.

  Според обвинението, производството е пред приключване и не са налице нови обстоятелства, които да изменят предложението за опасност. Припомняме, че Космас К. и Ренета Д. за обвинени в убийството на 61- годишния шофьор Васил А., който през април тази година бе смъртоносно прободен с нож в опит да бъде ограбен на метри от военното поделение край село Каменар.

  Според съдебния състав, днес представените доказателства не могат да разколебаят обоснованото предположение, че Космас К. е съпричастен към предявеното обвинение в тежко умишлено престъпление, което се наказва с „лишаване от свобода“ за повече от 10 години.

  Като прие, че съществува опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление, Окръжен съд – Варна потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“. Определението на съда може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от днес.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg