Жени ГЕРБ в Добрич и Трявна поставиха началото на успешно сътрудничество

Гостите бяха посрещнати от кмета на Трявна Дончо Захариев

Началото на сътрудничество за обмен на добри практики и партньорство бе положено днес при посещението в Трявна на група от Жени ГЕРБ – Добрич, начело с народния представител и областен ръководител на дамската организация Даниела Димитрова.
Над 30 представители на общинските структури на ЖГЕРБ от област Добрич се срещнаха с клубния ръководител на ЖГЕРБ-Трявна Николина Николова, която е и заместник-кмет на града.
Гостите бяха посрещнати от кмета на Трявна Дончо Захариев. Домакинът представи основните икономически дейности в общината, както и многообразието от музеи и културни забележителности.
Даниела Димитрова се ангажира да съдейства за провеждане на пленер на талантите от Националната гимназия по приложни изкуства „Тревненска школа“ в държавния културен институт „Двореца“ в Балчик.
По покана на кмета гостите се включиха в проявите по случай Архангелова задушница за отдаване на почит на загиналите във войните за национално освобождение и обединение. Присъстваха на парад, организиран от Националното дружество „Традиция" и поднесоха цветя пред паметника на героите, загинали за Национално освобождение и обединение.
Дамите от ЖГЕРБ - Добрич имаха възможността да разгледат уникалната експозиция в Музея на иконите, Музея на азиатско и африканско изкуство, както и други културни и архитектурни забележителности.
Гостите отправиха към Жени ГЕРБ в Трявна покана за гостуване в добруджанския град.