"Любовни усмивки" на студентите от ЮЗУ ще огреят и Скопие

Благоевград Лайф

05-11-2017, 19:00

Снимка:

blagoevgrad.utre.bg

Автор:

blagoevgrаdutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Любовни усмивки" играят студентите на доц.Огнян Спиров

"Любовни усмивки" представят студенти от ЮЗУ

Ще участват в традиционния тетрален международен фестивал "Скомароши"

С "Любовни усмивки", спектакъл по кратките драматизации "Мечка" и "Приключение"на Антон Павлович Чехов, постановка на доц. Ог. Спиров и ас. Б. Дилкова, четвъртокурсниците от специалност "Актьорско майсторство" в ЮЗУ "Н.Рилски" отиват на фестивал в Скопие. Заминават днес, а ще играят утре.

Пиесата вече се игра с голям успех на международния Струмишкия театрален фестивал, където две от младите актриси получиха и ангажимент за работа в Струмишкия театър.

В началото на годината с успех я играха и на първия студентски театрален фестивал във Велико Търново, където спектакълълът грабна две награди - за най-добър спектакъл и за главна женска роля.

Младите театрали отиват по покана на фестивала в Скопие, където ще останат през цялото време. Там отново ще покажат "Любовни усмивки", но ще имат възможността да се срещат, разговарят и обменят опит и впечатления с другите си колеги от различните страни, участници във фестивала, съобщи за Blagoevgrad.utre.bg техният ръководител доц.Огнян Спиров. Той добави, че има традиционна връзка между колегите от двата университета - в Скопие и Благоевград. На този фестивал през годините са гостували студенти с ръководители доц. Златко Павлов, проф.Чавдар Кръстев, миналата година със своите студенти е бил д-р Николай Ламбрев.