Патриотите внесоха сигнал срещу ДОСТ до Цацаров

Политика

08-11-2017, 20:24

Снимка:

btv/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов: Никога не сме имали търкания с патриотите

Според ОП, Лютви Местан и партията нарушават Конституцията

Представители на коалиция „Обединени патриоти” са внесли сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу партия ДОСТ. Това съобщи в кулоарите на Народното събрание депутатът Юлиан Ангелов.

Според националистите политическата сила и председателят й Лютви Местан предявяват претенции към българската държава за признаване на турско малцинство в България – действие, което Обединените патриоти определят като нарушаващо Конституцията и законите на страната. „Тези изказвания разделят обществото, ДОСТ разделя българските граждани на расов, религиозен или друг етнически признак, което е недопустимо. Надяваме се главният прокуратур наистина да вземе мерки и да докаже за кого работи Местан и ДОСТ и тази партия да бъде забранена в България, а хората, които обслужват чужди национални интереси, да бъдат преследвани от закона“, каза още Ангелов.

Той припомни, че при формирането на партията на Лютви Местан също са внесли сигнал тя да не бъде регистрирана от съда, защото са подозирали, че ще обслужва чужди национални интереси. „Това вече е очевидно и факт“, коментира депутатът от Обединените патриоти.