• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Президентството предупреди за измама с „Българската Коледа“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  prezident

  Администрацията на президента се е обърнала към компетентните органи за предприемане на необходимите действия

  „Организаторите на благотворителната инициатива на държавния глава „Българската Коледа” не са упълномощавали както физически, така и юридически лица да осъществяват дейност по набиране на нови лица на Кампанията.“ Това се казва в съобщение на прессекретариата на държавния глава във връзка с постъпили в Администрацията на Президента на Република България сигнали за предполагаема измамна схема използваща името на „Българската Коледа”.

  „Дейността на Рекламна филмова къща „Златен лъв“ ЕООД, която провежда кампания в социалните мрежи за набиране на нови лица за „Българската Коледа“ е опит за злоупотреба и измама с името на благотворителната инициатива.

  Администрацията на президента се е обърнала към компетентните органи за предприемане на необходимите действия по случая, с оглед предотвратяване и преустановяване както на злоупотреби, така и уронване доверието в инициативата.

  „Молим гражданите да бъдат предпазливи и при получаване на подобно предложение да проявят съобразителност и своевременно да информират съответните компетентни органи, с оглед предотвратяване на измама”, се казва в съобщението от прессекретариата на Румен Радев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg