• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  АПИ с призив към шофьорите: Подгответе автомобили си за сняг
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  87D8EFEB-4A1E-4A46-B7BB-5CA90CF2AE55

  27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа при снеговалеж

  Всички знаци с възможност за дистанционно изменение на 19 ноември – Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, ще бъдат с апел към шофьорите ще карат внимателно и разумно, защото безопасността при пътуването е най-важна.

  Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, които все още не са сменили летните гуми със зимни и не са подготвили автомобилите си да го направят колкото се може по-скоро.

  Прогнозата на синоптиците за следващите дни е за понижениe на температурите и на много места в началото на новата седмица се очаква дъждът да премине в сняг. Шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили е необходимо да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

  27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа при снеговалеж.

  Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg