• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Назначиха нов председател на 44-тото Народно събрание
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  897483D6-49B9-4675-BBC5-7BAFCED7C5B2

  Цвета Караянчева беше избрана, след като по-рано днес Димитър Главчев подаде оставка

  Цвета Караянчева беше избрана за председател на 44-тото Народно събрание. За нея гласуваха 138 народни представители, 3 бяха против и 71 се въздържаха.

  Тя пое председателството след като по-рано днес Димитър Главчев подаде оставка като председател на Народното събрание.

  Ще работя така, че всички да се чувстваме равни, заяви Цвета Караянчева непосредствено след полагането на клетва като председател на Народното събрание. „Нека да бъдем мъдри, смирени, нека високо да казваме своето мнение и да защитаваме своите тези, но винаги да мислим за България!”, призова тя народните представители.

  Тук е залата, в която трябва да се казват различните мнения, но те трябва да бъдат основани на базата на политики, а не на личностни нападки, заяви Цвета Караянчева. Ние сме политици, ние сме хора, избрани тук, за да представляваме определени райони от държавата и всеки един народен представител трябва да бъде уважаван, подчерта тя. Когато прехвърчат личностни искри, когато тонът излиза от добрите рамки, трябва някой да потушава тази емоция и работата на председателя на Народното събрание е точно тази, посочи Цвета Караянчева. Сигурно понякога ще има емоционални моменти, но ние трябва да проявим мъдрост, да бъдем далновидни, защото това, което ни предстои в следващите няколко месеца, е рядък шанс, който получаваме само след 10 години членство в ЕС, добави тя.

  Кандидатурата на Цвета Караянчева беше представена от председателя на парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той отбеляза, че Караянчева е работила като общински съветник, от 2009 г. е народен представител и е участвала в работата на икономическата, регионалната и земеделската комисии на парламента, от 2017 г. е и заместник-председател на Народното събрание. Това е една достойна кандидатура, заяви Цветан Цветанов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg