• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Всеки трети брак завършва с развод у нас
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  сватба

  Според учени от Есекския и Виенския университет, всяка трета сватба е в резултат от запознанство в мрежата

  Всеки трети брак завършва с развод, показва справката на Националния статистически институт.

  Успоредно с това продължава тенденцията двойките да сключват брак в по-напреднала възраст. Броят на браковете пък намалява за сметка на съжителствата без съпружество.

  Липсата на комуникация и фактът, че изкушенията вече са много по-достъпни, са едни от най-честите причини да се стига до раздяла, обясняват терапевтите. Най-важното според психолозите е взаимното уважение и подялбата на задълженията.

  Данните показват, че българите не се отказват от традицията. Сключените бракове през 2016 г. са близо 27 000. Почти 11 000 двойки пък са се развели.

  Според учени от Есекския и Виенския университет, всяка трета сватба е в резултат от запознанство в мрежата. Сайтове за запознанства промениха представата за брака. Освен това браковете между хора от различна раса също стават все повече.

  Психолозите Александра Петрова и Цвета Таманова са мнение, че и у нас интернет е все по-често място за запознанства, съобщиха от “България онеър”.

  Александра Петрова обясни, че все повече хора търсят визуализацията в интернет и очакват снимки, вместо да споделят душевно състояние.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg